5 Voordelen van het Gebruik van Griekse Yoghurt voor je Huid

Greek Yogurt gezichtscreme

Geniet je regelmatig van een schaaltje yoghurt? Dat is geweldig! Dankzij de probiotica is yoghurt zeer gunstig voor je spijsvertering. Maar wist je dat het gebruik van yoghurt als masker ook een traktatie is voor je huid? Hier zijn vijf redenen waarom je vanaf nu vaker yoghurt op je gezicht wilt aanbrengen.

  • Natuurlijke hydratatie

De romige consistentie van yoghurt maakt het een perfecte vochtinbrengende crème. Onderzoek uit 2011 toont aan dat Griekse yoghurtmaskers vochtverlies in de huid tegengaan en de huid hydrateren. Het onderzoek toonde aan dat na zeven dagen gebruik van een crème met de bacterie Streptococcus thermophiles (aanwezig in yoghurt), de huid een toename vertoonde in ceramiden, vetten die vocht vasthouden en vochtverlies voorkomen. Hallo natuurlijke vochtinbrenger!

  • Verbetering van de elasticiteit van de huid

Hetzelfde onderzoek onderzocht ook het effect van yoghurtmaskers op de elasticiteit van de huid. De delen van de huid die werden behandeld met het yoghurtmasker behielden hun elasticiteit, terwijl andere delen elasticiteit verloren. Yoghurt helpt dus bij het behouden van een soepele huid.

  • Vermindering van acne met yoghurt

De bacterie P. acnes is een belangrijke oorzaak van acne-uitbraken. De probiotica in yoghurt helpen deze bacterie te verminderen, wat ontstekingen in de huid kan voorkomen of verminderen. Daarnaast helpen de ceramiden, als gevolg van de probiotica, bij het behouden van gezonde vetten in de huid, wat ook bijdraagt aan het verminderen van acne.

  • Kalmerende werking bij ontstekingen

Probiotica in yoghurt hebben niet alleen een positief effect op acne, maar kunnen ook ontstekingen veroorzaakt door aandoeningen zoals eczeem, psoriasis en rosacea kalmeren, volgens onderzoek uit 2015.

  • Vertraging van huidveroudering

Een studie uit 2015 suggereert dat probiotica de pH-waarde van de huid kunnen herstellen naar het niveau van een jonge huid. Bovendien kunnen probiotica, zowel in natuurlijke vorm als genetisch gemodificeerde vorm, bijdragen aan het verminderen van tekenen van huidveroudering door de balans tussen de productie en het opruimen van vrije radicalen te herstellen.

Winkelwagen
De waardering van www.ghers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 53 reviews.
Scroll naar boven