6 redenen om af te stappen van plastic tassen

Plastic tassen

Ongetwijfeld zul je weten dat (wegwerp) plastic tassen niet goed zijn voor de natuur. De laatste tijd zijn al veel bedrijven bezig om hun plastic impact te verminderen, door bijvoorbeeld minder plastic in hun producten te verwerken. Plastic wat eenmalig gebruikt wordt heeft alleen maar nadelen, zowel voor jou als voor de natuur. Het plastic wat je op deze website tegen komt is allemaal gerecycled materiaal, zodat we de aarde zo min mogelijk uitputten. Uiteraard vragen wij ook aan jou om je (plastic) steentje bij te dragen, door te zorgen dat het plastic dat je gebruikt opnieuw gerecycled kan worden.

Je weet al dat wegwerp plastic niet goed is voor de aarde en dat er steeds meer “plastic soep” is. Deze gaan we graag samen met jou tegen. We geven je graag nog 6 reden om plastic te recyclen.

  • 100.000 zeedieren worden jaarlijks gedood door plastic zakken; de dieren komen vast te zitten in het plastic waardoor ze niet meer kunnen zien, zwemmen en ademen.
  • Plastic zakken worden gemiddeld 12 minuten gebruikt; het is veel beter om een eigen tas mee te nemen wanneer je naar de stad of de supermarkt gaat. Koop een trendy katoenen tas zodat jij nooit een plastic tas hoeft aan te schaffen!
  • Het duurt minstens 500 jaar voordat een plastic zak op een stortplaats is afgebroken en helaas breken ze niet volledig af. In plaats daarvan foto-degraderen ze, waardoor ze microplastics worden die gifstoffen absorberen en het milieu blijven vervuilen. Deze microplastics komen in je voedsel, het water en in de lucht terecht, waardoor ook jij plastic in je lichaam krijgt.
  • Wereldwijd gebruiken we ongeveer 5 biljoen plastic zakken per jaar! Draag jij je steentje al bij om dit aantal drastisch te verminderen?
  • Naar schatting zijn er 300 miljoen plastic zakken per jaar die alleen al in de Atlantische Oceaan belanden, deze dragen bij aan de plastic soep en zorgen ervoor dat zeedieren worden gedood.
  • Tegen 2050 zouden de oceanen van de wereld meer plastic kunnen bevatten dan vis in gewicht; dit willen en kunnen we samen stoppen!

In je eentje kun jij er natuurlijk niet voor zorgen dat er morgen geen wereldwijd plastic probleem meer is. Maar bedenk je dat elk stukje plastic wat je niet koopt of wat je recycled, een stuk plastic is wat niet in de natuur terecht komt. Start vandaag nog met je goeie voornemens; neem een katoenen tas in plaats van een plastic tas en recycle de plastic producten die je nog wel in huis hebt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
De waardering van www.ghers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 50 reviews.
Scroll naar boven