Een droge huid, en nu?

Een droge huid kan verschillende oorzaken en kenmerken hebben, maar wat is nu eigenlijk een droge huid en hoe verzorg je deze het beste?

Droge huid

Een droge huid is een huid die te weinig vocht bevat. Je herkent een droge huid aan onder andere rode vlekken, witte schilfers, dofheid en je huid kan ruw aanvoelen. Daarnaast kun je je huid voelen trekken, jeukt deze vaker, is de huid dof en bevat deze weinig elasticiteit. Een droge huid krijgt om deze reden eerder last van fijne lijntjes en rimpels.

Wist je dat je huid het grootste orgaan is van je lichaam? Je huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals giftige stoffen, zonlicht en verschillende ziekteverwekkers. Een gezonde huid zorgt er ook voor dat je niet te veel mineralen, eiwitten en vocht verliest. Een goede reden dus om je huid goed te verzorgen!

Wat heb je nodig voor een goede huidverzorging?

Hoe je de beste verzorgingsproducten voor je huid kiest kan best een lastige keuze zijn. Daar helpen we je graag een (goed verzorgd) handje mee 😉

  • Kies altijd voor natuurlijke verzorgingsproducten zonder parabenen, kleurstoffen en minerale olie. Minerale olie is eigenlijk ruwe aardolie die ook wordt gebruikt voor plastic en auto banden; dat wil je zeker niet op je lichaam smeren! Minerale olie legt een vettig laagje op je huid, die er voor zorgt dat er geen stoffen op genomen kunnen worden in je huid. Bij het wassen van je huid spoel je de minerale olie weer van je huid af. Dit zorgt ervoor dat je huid juist uitdroogt in plaats van dat je deze hydrateert.
  • Kies een product die bij je huid past. Heb je een droge huid, dan heb je een verzorgingsproduct nodig die je huid hydrateert en voedt. Heb je een vettere huid, kies dan een verzorgingsproduct die je huid reinigt zonder deze vet te maken. Welk type huidverzorging je nodig hebt kan afhankelijk zijn van je leeftijd, het weer en de omgeving waarin je bent. Soms is het dus goed om af te stappen van je huidige verzorgingsproduct en een ander product te proberen.
  • Heb je een gevoelige of allergische huid, kijk dan ook goed uit met niet- natuurlijke parfums. Synthetische geurstoffen ruiken langer en sterker dan natuurlijke geurstoffen. Op de verpakking staat niet altijd duidelijk vermeld of er synthetische geurstoffen zijn gebruikt. Ruikt het middel behoorlijk sterk, ga er dan van uit dat er synthetische geurstoffen zijn gebruikt.
  • Ondanks dat je lichaam een groot orgaan is, heeft elk deel van je lichaam behoefte aan andere verzorging. Je benen hebben een hele andere voedingsbehoefte dan bijvoorbeeld je gezicht. Houdt hier rekening mee in de producten die je gebruikt.
  • Let op de seizoenen. In de winter heeft je huid vaak meer verzorging nodig dan in de zomer. De lucht is vaak veel droger in de winter, waardoor je huid makkelijker uit kan drogen. Kies in deze periode voor een verzorgingsproduct die je net dat beetje extra geeft. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
De waardering van www.ghers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 59 reviews.
Scroll naar boven